Zorgtoeslag aanvragen

Als je recht hebt op zorgtoeslag, dan moet je natuurlijk wel de zorgtoeslag aanvragen. Mocht je dus nog geen zorgtoeslag ontvangen, en denk je daar wel recht op te hebben, zorg dan dat je dit aanvraagt.

Het aanvragen van de zorgtoeslag kan je zelf doen, door gebruik te maken van het zogenaamd ‘Mijn toeslagen’. Daar kan je met behulp van je DigiD inloggen, en zorgen dat je de zorgtoeslag aanvraagt. Heel erg lastig zal dit niet zijn, maar toch zijn er ook mensen zat die dit uitbesteden.

Aanvraag uitbesteden

Een partij waar je terecht kan, is Zorgtoeslag.nl. Voor een vast, eenmalig bedrag kan je door hun professionele werknemers zorgtoeslag aanvragen. Hierdoor weet je zeker dat je het maximale bedrag eruit krijgt. Op die site kan je ook makkelijk een proefberekening maken. Hier kan je je zorgtoeslag berekenen, en weten of je recht hebt op de zorgtoeslag, en zo ja, hoeveel dat dan per maand zal zijn.

Een andere optie is om gewoon langs te gaan bij het kantoor van de belastingdienst of een van de servicepunten. Daar zal je persoonlijke hulp kunnen verwachten. Mocht dit je voorkeur hebben, vergeet dan vooral je identiteitsbewijs niet.

Overigens zal het ook mogelijk zijn om de zorgtoeslag van een jaar eerder terug te krijgen, mocht je daar recht op gehad hebben. Dit gaat namelijk met terugwerkende kracht, waardoor je toch weer een hoop geld kan besparen.