Zorgtoeslag stopzetten

Als je al zorgtoeslag ontvangt, en je situatie verandert, dan zal je dit door moeten geven. Dat kan door je zorgtoeslag te wijzigen. Het kan ook zelfs mogelijk zijn dat je de zorgtoeslag moet stopzetten. Hier lees je meer over het stopzetten van je zorgtoeslag.

Stopzetten van de zorgtoeslag kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat je inkomen of vermogen te hoog is, of omdat je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt. Andere mogelijkheden zijn de militaire dienst, langer dan 1 maand gedetineerd zijn of als je als gemoedsbezwaar geregistreerd staat.

Stopzetten of wijzigen?

De zorgtoeslag stopzetten is niet altijd nodig. Je kan ook gewoon een wijziging doorgeven, bijvoorbeeld als je een stijging in je inkomen ziet/krijgt. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je geen recht meer hebt op zorgtoeslag, maar dat je eventueel wat minder zal krijgen. Wel kan het zijn dat je de te veel ontvangen zorgtoeslag met terugwerkende kracht terug moet betalen.

Mocht je de zorgtoeslag willen stopzetten of wijzigen, dat kan je doen bij ‘Mijn toeslagen’ met behulp van je DigiD, of met behulp van de Belastingtelefoon. Per post zal je vervolgens bericht hiervan krijgen, maximaal 8 weken na de verandering. Als je wat later weer recht hebt op de zorgtoeslag, dan kan je dat natuurlijk ook weer makkelijk aanvragen.